Evenimente




Sâmbătă, 27 octombrie 2012,  10.45 – 11.15, va avea loc lansarea cartii publicate la Editura Fundației Generația:




R. Roussillon, C. Chabert, A. Ciccone, A. Ferrant,
N. Georgieff, P. Roman
Manual de psihologie şi psihopatologie clinică generală

 

Nu au existat până în prezent reprezentări teoretice de ansamblu ale istoriei subiectivităţii şi ale vicisitudinilor sale psihopatologice, de la naştere până la vârsta adultă. Intenţia autorilor acestui Manual de psihologie şi psihopatologie clinică generală este de a îndrepta această carenţă prin prezentarea implicaţiilor riguroase ale procesului prin care bebeluşul, copilul, copilul în perioada de latenţă şi adolescentul îşi construiesc propria viaţă psihică în legătură cu universul parental şi cu interrelaţiile care-1 constituie.
Reflectând teoriile şi practicile psihanalitice, autorii retrasează în primul rând istoria psihică a realităţii; apoi, ei prezintă logicile, în mare parte inconştiente, care circumscriu formele de expresie ale psihopatologiei. Este abordat, la rândul său, aportul adus câmpului psihopatologiei de către neuroştiinţe. Abordarea proiectivă completează, în cele din urmă, acest demers de ansamblu, oferind o metodă de mijlocire a înţelegerii subiectivităţii ce este proprie clinicianului.
Alcătuit în această manieră, manualul se adresează tuturor, studenţi, tineri profesionişti şi psihologi cu experienţă, preocupaţi să aibă o privire de ansamblu actuală a cunoaşterii abordării clinice a vieţii psihice şi a formelor patologiei sale.

 



Duminica, 28 octombrie 2012,  10.30 – 11.00, Editura Trei  lansează cartea



Psihodinamica dezvoltării umane

E. Rayner, A. Joyce, M. Twyman, C. Clulow






Începând cu o discuţie despre naştere şi copilărie, cititorul este condus de-a lungul fiecăruia dintre stadiile fundamentale ale dezvoltării umane. Autorii dezvăluie interacţiunea complexă dintre factorii fizici, emoţionali şi psihologici care contribuie la tiparele individuale de dezvoltare, care îl fac pe fiecare dintre noi să fie unic. Sunt acoperite toate momentele majore ale vieţii, inclusiv adolescenţa, munca, parentajul şi senectutea. Cartea demonstrează valoarea deosebită a ideilor psihodinamice pentru înţelegerea unor fenomene cotidiene bine cunoscute, cum ar fi ataşamentul copilului mic faţă de mamă, atitudinea faţă de autoritate la adolescenţă, criza de la mijlocul vieţii.
Această introducere în dezvoltarea umană, extrem de accesibilă, scrisă fără utilizarea unui jargon de specialitate, îmbină obiectivitatea ştiinţifică cu o abordare sensibilă şi plină de înţelegere pentru psihologia fiecărei vârste.


Eric Rayner este psihanalist formator la British Institute of Psychoanalysis.
Angela Joyce
este psihanalist pentru copii şi adulţi şi psihoterapeut al relaţiei părinte–copil la Centrul Anna Freud din Londra.
James Rose
este psihanalist în practică privată şi psihoterapeut la Brandon Centre for Counselling and Psychotherpay for Young People, în Kentish Town, Londra.
Mary Twyman
este psihanalist în practică privată.
Christopher Clulow
este conferenţiar şi cercetător la Tavistock Centre for Couple Relationships. 






26 - 28 Octombrie

Grand Cinema Digiplex
                                                     Baneasa Shopping City